Údený tempeh s pohánkou

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Údený tempeh s pohánkou

Údený tempeh s pohánkou

Už ste niekoľkokrát narazili v obchode na tempeh, no nekúpili ste ho, pretože ste nevedeli čo s ním? A čo to vlastne tempeh je?

 

Tempeh sú fermentované sójové bôby, ktoré sa po uvarení nechávajú niekoľko dní zrieť, kým neprerastú bielu pleseň a nespoja sa dohromady. Potom sa varia, vyprážajú, údia či marinujú. Tempeh je taktiež veľmi zdravá potravina a má chuť podobnú mäsu, dá sa teda použiť ako jeho plnohodnotná náhrada.

 

Na panvici rozohrejte olej, osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu, pór, cuketu a cesnak. Pridajte na kocky nakrájaný tempeh a orestujte ho.

 

Zmes zmiešajte s uvarenou pohánkou a nechajte vychladnúť. Potom primiešajte rukolu a nakrájané paradajku. Dochuťte podľa chuti korením a citrónovou šťavou.

Ingrediencie - 2 porcie

1 strúčik Cesnak
10 ml Olej olivový
2 hrste Paradajky cherry
1 kus Pór
2 hrste Rukola
2 štipky Oregano drvené
1 kus Cuketa
2 kusy Chilli paprička
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá
100 g Pohánka varená
80 g Bio tempeh údený Sunfood

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.