Ak sa počas adventu vyberiete do rakúskeho Lincu, môžete na tieto tradičné lahodné koláčiky natrafiť pod názvom „linecké oči“. Pôvod samotného cesta nie je úplne jasný, ale to mu na chuti určite vôbec neuberie.
Zo zmäknutého masla, celozrnnej múky, žĺtku a cukru si vypracujte hladké cesto. Cesto nechajte aspoň hodinu odležať v chladničke.
Z odležaného cesta vyváľajte na pomúčenom vale plát s hrúbkou asi 3 mm. Potom vykrajujte jednotlivé tvary, ktoré poukladajte na pripravený plech vyložený papierom na pečenie.
Pečte v predhriatej rúre na 170° asi 10 minút. Hotové koláčiky spojte dohromady kvalitnou marmeládou (ideálne domácou).
80 g | Maslo | |
2 kusy | Vajcia žĺtok | |
40 g | Cukor hnedý trstinový | |
160 g | Múka špaldová celozrnná |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
front.forum.comments-recipe
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se