Tofu na divoko

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Tofu na divoko

Tofu na divoko

Tofu je obľúbenou náhradou mäsa u vegetariánov a vegánov. Vyrába sa zo sóji podobne ako napríklad syr a je možné ho pripraviť na nespočetne veľa chutných spôsobov.

 

Najprv si pripravte marinádu. Začnite tým, že do stredne veľkej misky nalejete olivový olej. Pridajte ošúpanú a nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridajte bylinky a dochuťte korením a sójovou omáčkou.

 

Údené tofu nakrájajte na kocky a vložte ho do vzniknutej marinády. Dobre zamiešajte a nechajte v ideálnom prípade naložené cez noc.

 

Na druhý deň vyberte tofu z marinády, nechajte trochu odkvapkať od oleja a opečte na rozpálenej panvici.

 

Ako príloha sa hodí v podstate čokoľvek. Chutné sú napríklad pečené zemiaky.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
4 strúčiky Cesnak
40 ml Olej olivový
2 g Tymian
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Rozmarín
10 g Sójová omáčka
2 kusy Bobkový list
2 lyžičky Nové korenie
360 g Tofu údené

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.