Tekvicový šalát s hovädzím mäsom

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Tekvicový šalát s hovädzím mäsom

Tekvicový šalát s hovädzím mäsom

Tekvica hokkaido má na rozdiel od klasických druhov naozaj rozmanité využitie. Ak máte tekvicu spojenú len s kompótmi alebo džemom, budete určite milo prekvapený. Z tekvice sa dajú vytvoriť naozaj delikátne, rýchle a lacné pokrmy. Vyskúšajte chutné recepty z tekvice hakkaido a načerpajte tak novú inšpiráciu.

 

Predhrejte rúru na 180 °C. Polovicu vydlabanej a očistenej tekvice dajte piecť do rúry asi na 45 minút. Jemne pokvapkajte olivovým olejom.

 

Roštenku nakrájajte na rezance, okoreňte soľou a čiernym korením. Na panvici rozohrejte olej a pečte na ňom mäso a pór nakrájaný na rezance, spoločne opekajte asi 5 minút. Ochuťte rozotretým strúčikom cesnaku, podlejte vínom, vhoďte lístky rozmarínu a duste ďalších 5 minút.

 

Zvyšok tekvice nakrájajte pomocou škrabky na zemiaky na plátky a tie na inej panvici opečte dozlatista.

 

Zmes naaranžujte do misky z pečenej tekvice a pridajte čerstvé cherry paradajky, šalát a posypte semienka.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
4 ml Olej olivový
100 g Ľadový šalát
1 hrsť Paradajky cherry
600 g Tekvica Hokkaido
1 kus Pór
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
100 ml Víno červené
2 g Rozmarín
40 g Semienka tekvicové
160 g Hovädzia roštenka

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.