Tagliatelle s bravčovým ragú

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Tagliatelle s bravčovým ragú

Tagliatelle s bravčovým ragú

Vo veľkej hlbokej panvici alebo vo veľkom hrnci rozohrejte olej s cesnakom. Keď sa cesnak začne zafarbovať, odstavte na 5 minút a potom cesnak vyberte. Ďalej pridajte približne 15g (na 1 osobu) slaniny a 5 minút ju opekajte na miernom ohni. Tento krok sa dá v prípade dietnejšej verzie receptu vynechať.

 

Ďalej pridajte cibuľu a zeler. Zeleninu nechajte zmäknúť cca 8-10 minút. Zelenina by sa mala skôr dusiť. V prípade, že by sa pripaľovala, pridajte k zmesi lyžicu vriacej vody.

V ďalšom kroku vmiešajte mäso, zvýšte plameň a mäso krátko orestujte. Podlejte vínom, nechajte ho odpariť, okoreňte čiernym korením a rozmarínom. Podlejte 200ml vody, priveďte k varu, zmiernite plameň, priklopte a duste 20-25 minút. V prípade, že by zmes vyschla, pridajte viac vody.

 

 

Medzitým uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, cestoviny sa dovaria v ragú. Cestoviny sceďte ale trocha vody si schovajte.

Scedené cestoviny pridajte k ragú, premiešajte a varte na miernom ohni. Pridajte parmezán. Podľa chuti zrieďte trochou vody, v ktorej sa varili cestoviny.

 

Pridajte citrónovú šťavu spoločne s citrónovou kôrou (použite bio citrón), čerstvú petržlenovú vňať a ihneď podávajte.

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.