Svieže feniklové rizoto

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Svieže feniklové rizoto

Svieže feniklové rizoto

Najskôr si uvaríme ryżu a to tak, že si ju opláchneme a nasypeme do hrnca. Ryžu zalejeme 200 ml vody a varíme, kým sa neodparí všetka voda (odporúčam ale variť v ryžovare). Ďalej si nakrájame fenikel na malé kúsky. Na panvicu dáme trošku olivového oleja a za stáleho miešania opekáme fenikel. Až zmäkne, pridáme karí. Opečený fenikel dáme do misky a zmiešame s čerstvým koriandrom. V rovnakej panvici smažíme nakrájané a okorenené prsia. Opečené kurča zmiešame s ryžou a feniklom a dochutíme balzamikom. Výživové hodnoty zodpovedajú uvarenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva než je v recepte uvedené.

 

Ingrediencie - 2 porcie

400 g Kuracie prsia
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
200 g Fenikel
400 g Natural ryža basmati varená
2 štipky Karí korenie
20 g Balzamikový ocot
2 hrste Koriander vňať

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.