Štóla

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Štóla

Štóla

Vianočná štóla je sladké pečivo, ktoré nájdete v období adventu najmä v Nemecku. Ak chcete zdravšiu verziu rozhodne použite celozrnnú múku, ktorá obsahuje viac prospešných látok než biela múka. Skvelú chuť dodajú aj oriešky plné zdravých tukov.

 

Najprv zmiešajte múku s cukrom. Mandle nameľte a pridajte k múke a cukru, potom pridajte tvaroh, vajce, zmäknuté maslo, posekané vlašské orechy, hrozienka a citrónovú kôru.

 

Zo všetkých ingrediencií vypracujte hladké cesto, kľudne použite kuchynský robot. Z hotového cesta vytvorte hrubší plát a preložte jednu jeho polovicu cez druhú. Hotovú štólu môžete potrieť rozohriatým maslo.

 

Pripravenú štólu presuňte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180° asi 40 minút.

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.