Vianočná štóla je sladké pečivo, ktoré nájdete v období adventu najmä v Nemecku. Ak chcete zdravšiu verziu rozhodne použite celozrnnú múku, ktorá obsahuje viac prospešných látok než biela múka. Skvelú chuť dodajú aj oriešky plné zdravých tukov.
Najprv zmiešajte múku s cukrom. Mandle nameľte a pridajte k múke a cukru, potom pridajte tvaroh, vajce, zmäknuté maslo, posekané vlašské orechy, hrozienka a citrónovú kôru.
Zo všetkých ingrediencií vypracujte hladké cesto, kľudne použite kuchynský robot. Z hotového cesta vytvorte hrubší plát a preložte jednu jeho polovicu cez druhú. Hotovú štólu môžete potrieť rozohriatým maslo.
Pripravenú štólu presuňte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 180° asi 40 minút.
50 g | Maslo | |
80 g | Polotučný tvaroh | |
2 kusy | Vajce slepačie | |
2 hrste | Orechy vlašské | |
40 g | Mandle lúpané celé | |
40 g | Hrozienka | |
2 g | Citrónová kôra čerstvá | |
50 g | Cukor hnedý trstinový | |
160 g | Múka špaldová celozrnná |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
front.forum.comments-recipe
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se