Srnčí guláš

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Mäso divokej zveri je málo tučné a ľahko stráviteľné. Navyše obsahuje vysoké množstvo telu prospešných látok ako napríklad vitamíny skupiny B, minerálne látky a stopové prvky.

 

Okrem toho, že je zverina zdravá je navyše veľmi chutná. Najčastejšie je k dostaniu kančie, dančie, srnčie a jelenie mäso.

 

Ak sa vám dostane do ruky mäso zo zveriny je na mieste otázka, ako ho pripraviť? S kyslou kapustou? Možností je naozaj veľa. Skúste napríklad klasickú sviečkovú alebo výborný guľáš.

 

Nadrobno nakrájanú cibuľu opečte na oleji, keď bude zlatistá môžete pridať mäso nakrájané na kocky a cesnak. Miešajte a nechajte mäso stmavnúť. Následne osoľte a posypte paprikou. Pridajte nadrobno nakrájanú mrkvu, zeler a chvíľku restujte spoločne s mäsom, kým nebude mierne opečené.

 

Potom pridajte korenie, zalejte vodou, vínom a voľne duste, kým bude mäso mäkké. Občas premiešajte. Pred koncom pridajte brusnicovú zaváraninu a strúhaný perník na zahustenie. Podávajte s chlebom či celozrnnou knedľou.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 kusy Mrkva
100 g Zeler
0.2 litrov Voda čistá
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
100 ml Víno červené
10 štipiek Korenie paprika mletá
10 ml Olej repkový
4 kusy Bobkový list
10 g Borievka
2 lyžičky Nové korenie
14 g Brusnice zavárané
160 g Srnčie stehno
10 g Perník na strúhanie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.