Vegetariánskymi špízmi odľahčíte nie len svojmu žalúdku ale tiež zažiarite na grilovačke s priateľmi.
Ku špízom sa hodí čokoľvek, na čo si spomeniete. Môžete ich podávať zmiešané so zeleninovým šalátom, s pečenými či varenými zemiakmi, s kašou zo sladkých zemiakov alebo z hrášku.
Alebo si ku špízom pripravte osviežujúci dip, akým je napríklad guacamole. Predstavivosti sa medze nekladú.
Nakrájajte si tofu, cukety, papriky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. V prípade, že nemáte radi tofu alebo nevyhľadávate sójové výrobky, vyskúšajte syr Halloumi.
Zeleninu striedavo spolu s celými cherry paradajkami napichajte na špízové ihly.
Špízy osoľte, okoreňte čiernym korením, pokvapkajte olivovým olejom a grilujte z oboch strán približne 3 minúty.
Hotové špízy pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte obľúbenými bylinkami.
2 kusy | Cibuľa | |
2 ml | Olej olivový | |
2 hrste | Paradajky cherry | |
1 kus | Paprika červená | |
1 kus | Paprika zelená | |
180 g | Šampiňóny čerstvé | |
1 kus | Cuketa | |
2 štipky | Soľ | |
2 štipky | Čierne korenie | |
2 g | Citrónová šťava čerstvá | |
180 g | Tofu údené |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
front.forum.comments-recipe
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se