Špenátovo-artičoková zmes

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Špenátovo-artičoková zmes

Špenátovo-artičoková zmes

Špenát sa právom radí medzi superpotraviny. Obsahuje totiž veľké množstvo prospešných antioxidantov. Je tiež skvelý pre náš zrak, takže je rozhodne dobré si ho občas dopriať v chutnom porkme.

 

Najprv si pripravte quinou. Namočte ju na 5 až 10 minút do studenej vody a potom vodu zlejte. Quinou dajte uvariť do čerstvej, mierne osolenej vody a varte asi 15 minút. Nakoniec odstavte z platne a nechajte ešte 5 minút dojsť.

 

Na rozpálenej panvici orestujte s kvapkou oleja cibuľu a roztlačený cesnak. Dajte pozor, aby vám cesnak nezhorkol. Potom pridajte listový špenát a nechajte ho zvädnúť. Artičoky zlejte, nakrájajte a primiešajte do zmesi na panvici. Znížte teplotu na minimum a nechajte všetko ohrievať.

 

Na druhej panvici zatiaľ rozpusťte trochu masla ghee, pridajte múku, mlieko a priveďte za stáleho miešania k varu. Potom prisypte nastrúhaný eidam a nechajte ho rozpustiť v omáčke.

Vo väčšej mise si zmiešajte uvarenú quinou, zmes so špenátom, syrovú omáčku, syr feta nakrájaný na kocky a kuracie prsia nakrájané na menšie rezance. Dôkladne všetko premiešajte a vysypte do vopred vymazaného pekáča.

 

Celozrnnú strúhanku zmiešajte s olejom a prilejte na pekáč. Pečte pri 180 °C 25 minút.

Pred podávaním nechajte chvíľku vychladnúť.

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.