Špaldové perníčky

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Špaldové perníčky

Špaldové perníčky

Špalda je zdravšou alternatívou klasickej pšenice. Obsahuje významné množstvo vitamínov a minerálnych látok. Okrem toho v nej ale nenájdete žiaden cholesterol a využijete ju aj pri diétach.

 

Preosiatu múku si nasypte do misky alebo na val a potom pridávajte aj ostatné suroviny, teda med, vajce, orechy, perníkové korenie a olej.

 

Všetko poriadne zmiešajte a spracujte rukami. Cesto nemusíte nechávať odležať v chladničke a môžete ho rovno vyváľať na hrúbku asi 3 mm.

 

Z cesta vykrajujte jednotlivé tvary, potom ich presuňte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre na 180° asi 10 minút.

 

Upečené perníčky môžete ozdobiť podľa chuti. Skladujte v suchu.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Vajce slepačie
4 lyžičky Med včelí
2 hrste Orechy vlašské
1 lyžica Olej slnečnicový
54 g Múka špaldová celozrnná
6 štipiek Perníkové korenie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.