Šošovicový šalát s tuniakom

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Šošovicový šalát s tuniakom

Šošovicový šalát s tuniakom

Zelená šošovica je vážne skvelá! Má špecifickú tmavo zelenú farbu ale keď ju rozdelíte je žltá. Patrí medzi najchutnejšie a najzdravšie druhy šošovice, práve kvôli svojej lahodnej orieškovej chuti a určite vás prekvapí aj jej nekonečná variabilita.

Je drobnozrnná, nerozvarí sa a nenasiakne chuť dresingu, preto je ako stvorená k príprave šalátov.

 

Šošovicu si hodinu pred vložte do vody. Potom vodu vylejte a šošovicu uvarte v novej osolenej vode, podľa návodu na obale. Po uvarení zmiešajte šošovicu s tuniakom a jarnou cibuľkou. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Takto pripravený šalát sa hodí ako príloha k mäsu alebo k nemu pridajte kúsok kvalitného pečiva a vykúzlite tak výživnú večeru.

 

Ak máte šošovicu alebo všeobecne strukoviny radi a ešte vám zvýšilo, odporúčame si dopriať tiež zdravú šošovicovú polievku. Môžete si vybrať z množstva variant.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľka jarná
240 g Tuniak vo vlastnej šťave
80 g Šošovica varená
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
10 g Citrónová šťava čerstvá

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.