Zelená šošovica je vážne skvelá! Má špecifickú tmavo zelenú farbu ale keď ju rozdelíte je žltá. Patrí medzi najchutnejšie a najzdravšie druhy šošovice, práve kvôli svojej lahodnej orieškovej chuti a určite vás prekvapí aj jej nekonečná variabilita.
Je drobnozrnná, nerozvarí sa a nenasiakne chuť dresingu, preto je ako stvorená k príprave šalátov.
Šošovicu si hodinu pred vložte do vody. Potom vodu vylejte a šošovicu uvarte v novej osolenej vode, podľa návodu na obale. Po uvarení zmiešajte šošovicu s tuniakom a jarnou cibuľkou. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Takto pripravený šalát sa hodí ako príloha k mäsu alebo k nemu pridajte kúsok kvalitného pečiva a vykúzlite tak výživnú večeru.
Ak máte šošovicu alebo všeobecne strukoviny radi a ešte vám zvýšilo, odporúčame si dopriať tiež zdravú šošovicovú polievku. Môžete si vybrať z množstva variant.
2 kusy | Cibuľka jarná | |
240 g | Tuniak vo vlastnej šťave | |
80 g | Šošovica varená | |
2 štipky | Soľ | |
2 štipky | Čierne korenie | |
10 g | Citrónová šťava čerstvá |
Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.
front.forum.comments-recipe
Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se