Šošovicové karbonátky

Doba prípravy: 50 min. | autor:

Šošovicové karbonátky

Šošovicové karbonátky

Červená šošovica patrí síce k strukovinám, no potrebuje odlišné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.

V čom je šošovica odlišná?

 

  1. Červená šošovica nemá šupku- nespôsobuje tak nafukovanie.
  2. Červená šošovica sa nemusí vopred namáčať.
  3. Červená šošovica sa rozvarí- tak je to správne.
  4. Červenou šošovica neklíči.
  5. Červenou šošovicu nemusíte po rozmixovaní pasírovať- nemusíte sa zbavovať šupiek.

 

Uvarte šošovicu podľa návodu na obale. Medzitým si na jemno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu orestujte na nepriľnavej panvici, pridajte prelisovaný cesnak a chvíľu spoločne ohrejte.

 

Po uvarení šošovice ju zmiešajte so zmesou z panvice, pridajte celozrnnú múku, vajce, okoreňte soľou, čiernym korením a ostatným korením. Lyžicou vytvorte karbonátky, uložte ich na papier na pečenie a pečte v rúre na 200 °C po dobu približne 30 minút.

 

Karbonátky odporúčame podávať s kúskom čerstvého žitného pečiva alebo zeleninovou prílohou či zemiakovou kašou.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 kusy Mrkva
2 strúčiky Cesnak
2 kusy Vajce slepačie
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Majorán
22 g Múka špaldová celozrnná
1 hrnček Šošovica červená varená
2 lyžičky lahôdkové droždie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.