Šošovicová polievka

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Šošovicová polievka

Šošovicová polievka

Červená šošovica patrí síce k strukovinám, no potrebuje odlišné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.

V čom je šošovica odlišná?

 

  1. Červená šošovica nemá šupku- nespôsobuje tak nafukovanie.
  2. Červená šošovica sa nemusí vopred namáčať.
  3. Červená šošovica sa rozvarí- tak je to správne.
  4. Červenou šošovica neklíči.
  5. Červenou šošovicu nemusíte po rozmixovaní pasírovať- nemusíte sa zbavovať šupiek.

 

Mrkvu očistite, umyte a nakrájajte najemno. Cesnak ošúpte a osoľte. Šunku nakrájajte na drobno spoločne s cibuľou a následne opečte na panvici. Po chvíli pridajte mrkvu a pečte dozlatista.

 

Po pár minútach vmiešajte šošovicu, zalejte vývarom, okoreňte a varte do mäkka približne 15-20 minút. Nakoniec, za stáleho miešania vsypte do polievky instantnú kašu. Šošovicovú polievku dochuťte cesnakom a soľou.

 

Premiešajte, odstavte a po niekoľkých minútach môžete polievku podávať. Odporúčame pridať kúsok čerstvého žitného pečiva.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 kusy Mrkva
2 strúčiky Cesnak
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Majorán
500 ml Zeleninový vývar
20 g Kaša instantná ryžová Nominal
6 ml Olej repkový
100 g Šošovica červená po uvarení
60 g Šunka sušená parmská

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.