Šošovicová nátierka s cesnakom

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Šošovicová nátierka s cesnakom

Šošovicová nátierka s cesnakom

Šošovica bude jednou z hlavných ingrediencií tejto živinami nabitej nátierky. Je skvelým zdrojom vitamínov, minerálov a tiež bielkovín. Obstojte ňou môžete nahradiť aj mäso a svojmu zdraviu tým jedine prospejete. 

 

Ak si doma pripravujete starú známu šošovicu na kyslo alebo tradičnú šošovicovú polievku dávajte obzvlášť pozor! Na výber máte totiž nie len zelenú šošovicu ale aj desiatky ďalších rôznych druhov. Dnes ale využijeme starú známu zelenú šošovicu.

 

 

  1. Šošovicu zalejte vodou a nechajte cca hodinu napučať. Potom ju dajte variť na cca 35 minút.
  2. Rúru predhrejte na 180 stupňov.
  3. Šošovicu nechajte vychladnúť a medzitým si zabaľte 2 strúčiky cesnaku do alobalu a dajte piecť do rúry predhriatej na 180°C cca na 25 minút.
  4. Do hrnca so šošovicou pridajte všetky ostatné ingrediencie aj s pečeným cesnakom a rozmixujte do hladka.

Ingrediencie - 2 porcie

1 strúčik Cesnak
2 ml Olej olivový
0.5 kusov Cibuľa červená
100 g Šošovica varená
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.