Šošovica na kyslo a varené vajce

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Šošovica na kyslo a varené vajce

Šošovica na kyslo a varené vajce

Zelená šošovica je vážne skvelá strukovina! Má špecifickú tmavo zelenú farbu ale keď ju rozdelíte je žltá. Patrí medzi najchutnejšie a najzdravšie druhy šošovice, práve kvôli svojej lahodnej orieškovej chuti a určite vás prekvapí aj jej nekonečná variabilita.

 

Je drobnozrnná, nerozvarí sa a nenasiakne chuť dresingu, preto je ako stvorená k príprave šalátov.

 

Šošovicu uvarte podľa návodu na obale, okoreňte, pridajte vypraženú cibuľku a podávajte s vajíčkom natvrdo (môžete experimentovať tiež s vajíčkom na mäkko) a kyslou uhorkou. Ďalej odporúčame podávať s kúskom čerstvého žitného pečiva.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Vajce slepačie natvrdo
1 kus Cibuľa červená
6 kusov Uhorka kyslá
120 g Šošovica varená
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.