Seitanová čína

Doba prípravy: 35 min. | autor:

Seitanová čína

Seitanová čína

Seitanová čína je ideálnym receptom pre všetkých, ktorí si chcú pochutnať na orientálnom recepte a nahradiť mäso rastlinnou alternatívou. Seitan je totiž vo svojej podstate pšeničný lepok, ale mäsu je svojou konzistenciou podobnejší než napríklad sójové mäso.

 

Umytú a očistenú zeleninu a šampiňóny nakrájajte na menšie kúsky. Rastlinné mäso seitan nakrájajte na rezance.

 

Rozpáľte kvalitný olej na nepriľnavú panvicu a krátko na nej vyprážajte zeleninu. Potom okoreňte podľa chuti a pridajte nakrájaný seitan.

 

Celú zmes krátko poduste, prilejte sójovú omáčku a škrob rozmiešaný v troške vody. Varte na miernom plameni, kým omáčka nezhustne.

 

Táto vegetariánska čína sa najlepšie hodí k varenej ryži alebo k ryžovým rezancom.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 kusy Paprika červená
2 kusy Paprika žltá
2 kusy Paprika zelená
1 kus Pór
160 g Šampiňóny čerstvé
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Koriander mletý
2 štipky Kurkuma mletá Kotányi
10 g Sójová omáčka
2 g Škrob kukuričný
200 g seitan

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.