Segedínsky bezmäsitý guláš

Doba prípravy: 35 min. | autor:

Segedínsky bezmäsitý guláš

Segedínsky bezmäsitý guláš

Už ste v obchode niekoľkokrát narazili na tempeh, no nekúpili ste si ho, pretože ste nevedeli čo s ním? A čo to vlastne tempeh je?

 

Tempeh sú fermentované sójové bôby, ktoré sa po uvarení nechávajú niekoľko dní zrieť, kým ich neprerastie biela pleseň a nespoja sa dohromady. Potom sa varia, smažia, údia či marinujú. Tempeh je tiež veľmi zdravou potravinou. Má chuť podobnú mäsu a práve vďaka tomu sa dá využívať ako jeho plnohodnotná náhrada.

 

Najprv si opražte cibuľu a primiešajte k nej sladkú papriku. Pri tomto kroku buďte ale opatrný, aby ste korenie nepripálili a paprika by nezhorkla.

 

Zalejte vriacou vodou, pridajte kapustu a varte cca 30 minút, kým kapusta nezmäkne. Prelisujte cesnak a dochuťte korením.

 

Tempeh nakrájajte na kocky a na rozpálenej panvici s olejom prudko a do zlatista opečte. Keď hneď priklopíte panvici pokrievkou docielite tak veľmi chrumkavú konzistenciu tempehu. Všetko spoločne dochuťte rascou, čiernym korením a soľou.

 

Nakoniec môžete podľa potreby zahustiť kyslou smotanou a múkou. Guláš odporúčame podávať s celozrnnou knedľou alebo pečivom.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
2 kusy Cibuľa červená
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Rasca
2 štipky Korenie paprika mletá
2 štipky Majorán
250 g Kapusta kyslá
180 g Bio tempeh údený Sunfood
2 ml Olej repkový
4 kusy celozrnný knedľa

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.