Šampiňónové rizoto

Ingrediencie na 1 porciu

Šampiňóny čerstvé200 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Ryža celozrnná80 g
Olej repkový5 ml

Ak sa chcete stravovať zdravšie, prejdite na celozrnné produkty. Rovnako ako ostatné celozrnné potraviny tak aj celozrnná ryža je v porovnaní s rafinovanou bohatšia na minerálne látky, vitamíny a vlákninu.

 

Ryžu uvarte podľa návodu na obale tak, ako ste zvyknutý. Šampiňóny očistite a nakrájajte na tenké plátky.

 

Rozpáľte si na panvici kvapku oleja a šampiňóny na ňom vypražte. Pridajte trocha soli, čierneho korenia a krátko povarte. Keď sú šampiňóny mäkké a pustia šťavu, pridajte vopred uvarenú ryžu a za stáleho miešania chvíľu spoločne ohrejte. Nechajte ryžu vsiaknuť šampiňónovú šťavu.

 

Na záver môžete pridať korenie či bylinky podľa chuti.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 45.625 Kj

Bielkoviny0.06 g
Sacharidy0.36 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky1 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Vláknina0.05 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.