Šalát z nových zemiakov s rukolou

Doba prípravy: 35 min. | autor:

Šalát z nových zemiakov s rukolou

Šalát z nových zemiakov s rukolou

Zemiaky umyte, vložte do hrnca a zalejte studenou vodou. Vodu osoľte, priveďte k varu a zemiaky varte do zmäknutia, potrvá to približne 20 minút. Do rúry dajte piecť na kúsky nakrájané (nelúpané, len umyté) batátypečte ich do mäkka cca 20 minút.

 

 

Mrkvu očistite a nakrájajte na kolieska. Medzitým si pripravte aj dressing. Jogurt zmiešajte v miske s majonézou (vo vegánskej verzii použite sojanézu a rastlinný jogurt), horčicou a olejom. Všetko spolu vidličkou jemne rozšľahajte. Potom dressing ešte dochuťte citrónovou šťavou, soľou, čiernym korením a dajte ho na chvíľu vychladnúť do chladničky.

 

 

Uvarené zemiaky zlejte, nechajte vychladnúť a ošúpte. Nakrájajte ich na štvrte alebo ak sú menšie len na polovicu. Zmiešajte ich s mrkvou a polovicou dressingu. Pridajte k ním aj vychladené batáty.

 

Šalát nechajte pri izbovej teplote úplne vychladnúť.

 

 

Vychladené zemiaky okoreňte podľa chuti soľou a čiernym korením. Pridajte k nim umytý šalát rukola a servírujte spolu so zvyšným dressingom.

 

 

Dressing z jogurtu (na 4 porcie)

  • 250 g gréckeho jogurtu
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžička horčice medovej alebo plnotučnej
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Ingrediencie - 2 porcie

1 kus Mrkva
2 g Horčica plnotučná
200 g Zemiaky
2 ml Olej olivový
2 hrste Rukola
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá
130 g Milko grécky jogurt biely 0 % tuku
100 g Zemiaky bataty pečené

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.