Šalát z čiernej šošovice

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Šalát z čiernej šošovice

Šalát z čiernej šošovice

Bielkoviny nemusíte brať len z mäsa, ich vynikajúcim zdrojom sú aj strukoviny. Teplý šalát je skvelý len tak, ako hlavné jedlo, no uplatnenie si nájde aj ako príloha. Odporúčame použiť čiernu šošovicu Beluga, ktorá je uvarená za chvíľu a v šaláte sa nebude rozpadať.

 

Šošovicu prepláchnite, zalejte podľa návodu vodou a varte asi 20 minút do mäkka. Šošovicu zlejte a položte na stranu.

 

 

Medzitým si na panvici nasucho opražte orechy.

Na oleji nechajte zosklovatieť na plátky nakrájanú šalotku a na drobné kocky nakrájané papriky. Pridajte nasekané sušené paradajky a všetko opekajte ešte približne 5 minút.

 

 

K zelenine pridajte šošovicu, citrónovú šťavu a spoločne opekajte ďalších 5 minút, kým sa chute prepoja a tekutina zo zeleniny a citrónu sa odparí.

 

 

Hotový šalát podľa chuti osoľte, okoreňte čiernym korením, vmiešajte nadrobno nasekaný petržlen, orechy a hoblinky parmezánu.

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.