Šalát tabouleh

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Šalát tabouleh

Šalát tabouleh

Šalát inšpirovaný Blízkym východom, ten správny šmrnc mu dodáva chrumkavá uhorka, červená paprika a citrónová kôra. V jednoduchosti je krása, presvedčte sa sami!

 

Bulgur niekoľkokrát prepláchnite vodou na jemnom cedidle. Sceďte a pripravte podľa návodu na obale. Po uvarení bulgur v miske pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte kvapku olivového oleja a osoľte.

 

Vo veľkej mise premiešajte citrónovú kôru z bio citróna s červenou cibuľou, uhorkou, paradajkami, petržlenovou vňaťou, mätou, rascou a lyžičkou soli. Všetku zeleninu si vopred umyte a nakrájajte na menšie kúsky.

 

Prisypte pripravený bulgur, pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a prípadne ešte dochuťte soľou a citrónovou šťavou.

 

TIP: Libanonci tabouleh podávajú  so skrojkami citróna a naberajú ho šalátovými listami.

Ingrediencie - 2 porcie

20 ml Olej olivový
2 hrste Paradajky cherry
0.5 kusov Cibuľa červená
60 g Bulgur
1 kus Uhorka šalátová
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
30 g Petržlenová vňať
10 g Mäta bylinka
250 g Citrón
2 štipky rímska rasca

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.