Rizoto s cuketou a hlivou

Doba prípravy: 50 min. | autor:

Rizoto s cuketou a hlivou

Rizoto s cuketou a hlivou

Pripravte si zeleninu a hlivu ustricová. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky, mladú cuketu umyte (šúpať ju nemusíte) a nakrájajte na menšie kocky. Očistenú hlivu nakrájajte na rezance.

 

Dajte variť celozrnnú ryžu podľa návodu tak, ako ste zvyknutý.

 

Rozpáľte si panvicu a rozohrejte na nej olivový olej. Pridajte cibuľu a orestujte do sklovita. Potom pridajte cuketu a na chvíľku spoločne opekajte. Dochuťte rascou, soľou a čiernym korením podľa chuti. Ak máte radi výraznú hubovú chuť, môžete pridať aj čajovú lyžičku hubového korenia.

 

Do zmesi vmiešajte hlivu a chvíľu poduste, kým hliva nepustí šťavu. Potom prilejte 1 dcl vody a kvapku sójovej omáčky podľa chuti. Vmiešajte do zmesi ryžu, ktorú ste už uvarili a chvíľku duste, kým sa voda vstrebá do ryže.

 

Ide o diétny obed vhodný do horúcich letných dní alebo o ľahkú zdravú večeru. Hliva ustricová je huba, ktorá má v kuchyni široké využitie. Navyše má protizápalové účinky a pomáha regulovať hladinu cholesterolu v krvi.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
200 g Hliva ustricová
40 ml Olej olivový
2 kusy Cuketa
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 štipky Rasca
180 g Celozrnná ryža varená
8 g Sójová omáčka

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.