Raw brownies

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Raw brownies

Raw brownies

Brownies sú chuťovo výrazné a pomerne hutné, preto ich odporúčame podávať v menších porciách. Dajú sa skladovať v mrazáku, teda ich môžete pár dní jesť ako chutnú a energetickú desiatu.

 

Vanilku s vlašskými orechmi rozmixujte v mixéri (vanilkový lusk pre istotu mixujte v elektrickom mlynčeku na korenie, ktorý je menší).

 

Pridajte kakao, štipku soli a párkrát spoločne premixujte, kým sa kakao nespojí s orechmi. Potom nechajte mixér ísť a pomaly pridávajte vykôstkované datle (na 2 porcie použite cca 2,5 hrnčeka datlí). Ak nemáte čerstvé datle alebo príliš výkonný mixér, datle vopred na pol hodiny namočte do horúcej vody (potom ju vyžmýkajte).

 

Mixujte a ochutnávajte, kým vám zmes chuťovo aj konzistenciou nevyhovuje. Potom do nej vmiešajte nahrubo nasekané mandle a premiestnite do pekáča s veľkosťou cca 20x20 cm.

 

Takto pripravené brownies môžete ozdobiť napríklad ďalším kakaom, nasekanými pistáciami, sezamom, kokosom, matcha čajom alebo rozmixovaným lyofilizovaným ovocím.

 

Skladujte v chladničke, pre dlhšie skladovanie v dobre uzatvárateľnom sáčku/nádobe v mrazáku.

 

Ingredienciee na 1 pekáč:

  • 2 hrnčeky vlašských orechov
  • 2 a pol hrnčeka čerstvých datlí 
  • 1 hrnček raw kakaa
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 hrnček mandlí
  • štipka soli

Ingrediencie - 2 porcie

1 hrsť Orechy vlašské
60 g Mandle lúpané celé
60 g Datle sušené a vykôstkované
2 štipky Soľ
60 g Holandské kakao
1 kus vanilkový struk

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.