Pšenové guličky

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Pšenové guličky

Pšenové guličky

Pšeno sparte vriacou vodou, odstránite tak jeho horkosť. Následne ho zalejte vodou alebo mliekom, pridajte štipku soli a pomaly za občasného miešania varte, kým nebudú mäkké.

 

Potom ho nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.

Medzitým sparte mandle a olúpte ich, druhou možnosťou je kúpiť rovno mandle lúpané, čím si ušetríte prácu.

 

Následne k vychladnutému pšenu pridajte nasekané orechy, hrozienka (môžu byť naložené v rume), mletý kokos, maslo, med a sladidlo navyše podľa vlastnej chuti.

 

Cesto poriadne premiešajte. Ak by sa veľmi lepilo na ruky, pridajte trocha mletého kokosu.

 

Z pripravenej hmoty tvarujte guličky s jedlou mandľou uprostred, ktoré obalíte v strúhanom kokose (prípadne strúhaných orechoch alebo kakau), potom guličku vložte do košíčka.

 

pozn: Hotové guličky zo pšena by mali byť uložené v chladničke a mali by sa rýchlo zjesť, nie sú totiž veľmi trvanlivé.

Ingrediencie na várku guličiek:

  • 150 g pšena
  • 700 ml vody nebo mlieka
  • štipka soli
  • 60 g nasekaných orechov
  • 60 g hrozienok
  • 60 g mletého kokosu
  • 1 lyžica masla
  • 1 - 2 lyžice medu
  • ďalšie sladidlo podľa chuti alebo viac medu
  • kokos na obalenie

Ingrediencie - 2 porcie

10 g Maslo
1 lyžička Med včelí
40 g Hrozienka
70 g Pšeno varené
1 hrsť Zmes jadier a orechov
1 štipka Soľ
40 g Kokos strúhaný
10 g Kokos mletý
270 ml Kokosové mlieko

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.