Pór s mrkvou a tymianom

Doba prípravy: 15 min. | autor:

Pór s mrkvou a tymianom

Pór s mrkvou a tymianom

Pór a mrkva predstavujú jedny z najznámejších a najdostupnejších zelenín u nás. Zoženiete ich po celý rok a môžete si vybrať aj z lokálnych kúskov. Nad lokálnymi kúskami určite neohŕňajte nos! Aj z na prvý pohľad obyčajnej koreňovej zeleniny vykúzlite neuveriteľné množstvo receptov. Navyše okrem dobrej dostupnosti vás určite poteší aj priaznivá cena. Inšpirujeme vás.

 

Zeleninu si dôkladne očistite. Pór odporúčame rozkrojiť pozdĺžne a poriadne opláchnuť všetky vrstvy vodou. Predídete tak kamienkom vo vašom obede. Zeleninu nakrájajte na polovičné kolieska a v cedidle ešte raz dôkladne opláchnite a nechajte odkvapkať.

 

Mrkvu si nastrúhajte na hrubom strúhadle. V panvici rozpáľte lyžičku kokosového oleja (ak máte nepriľnavú panvicu olej použiť nemusíte). Pór opekajte asi dve minúty, potom pridajte mrkvu, tymian, štipku soli, čierneho korenia a opekajte spoločne ďalšie dve minúty.

 

Takto pripravenú zmes môžete použiť ako prílohu k akýmkoľvek druhom mäsa, rybám, tofu alebo aj ako teplý šalát.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Mrkva
1 kus Pór
6 g Tymian
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 ml Olej kokosový

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.