Polentové knedle plnené hlivou

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Polentové knedle plnené hlivou

Polentové knedle plnené hlivou

Do hrnca dajte vodu, soľ, maslo alebo olej a priveďte k varu. Pridajte polentu a miešajte 3 až 4 minúty, kým sa začnú tvoriť gule cesta, ktoré sa neprichytia na steny hrnca. Odstavte a nechajte vychladnúť. Medzitým už môžete dať do väčšieho hrnca variť vodu na knedle.

 

Na panvicu dajte 1 lyžicu oleja a nechajte na ňom zosklovatieť ½ cibule. Po chvíli pridajte nakrájanú hlivu a za stáleho miešania restujte, až kým sa z nej neodparí všetka voda. Pridajte vajce, soľ, čierne korenie, premiešajte a zatiaľ položte na stranu.

 

Opäť na lyžici oleja nechajte zosklovatieť druhú polovicu cibule, pridajte špenát a na zníženej teplote chvíľu opekajte. Pridajte prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie, vajce a miešajte, kým sa vajce nezrazí (kto nemá rad vajíčka alebo ich nechce konzumovať vo veľkom množstve, môže tento krok vynechať).

 

Do vychladenej polenty pridajte solamyl alebo kukuričný škrob (na 1 porciu 2 lyžičky) a zo vzniknutého hladkého cesta vytvarujte placky. Na každú placku dajte lyžičku hlivy a uzavrite ju do guľatého tvaru. Všetky hotové knedle vložte do vriacej vody, jemne premiešajte a varte, kým knedle sami vyplávajú na povrch, cca 4 minúty.

 

 

Na tanier dajte pripravený špenát a naň rozmiestnite uvarené knedle, 4 až 5 na jednu porciu. Taktiež môžete ozdobiť opraženou cibuľkou podľa chuti.

Ingrediencie - 2 porcie

16 g Maslo
2 strúčiky Cesnak
200 g Hliva ustricová
2 ml Olej olivový
2 kusy Vajce slepačie
1 kus Cibuľa červená
200 g Špenát čerstvý
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
10 g Škrob kukuričný
400 ml Voda
200 g polenta

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.