Pohánkové perníčky

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Pohánkové perníčky

Pohánkové perníčky

Pohánka je prirodzene bezlepková a tento recept je preto vhodný pri celiakii, alergii na lepok a vôbec pre každého, kto má rád zdravé maškrtenie.

 

Najprv si v miske zmiešajte všetky sypké suroviny, teda pohánkovú múku, prášok do pečiva a podľa chuti perníkové korenie.

 

V inej miske si vyšľahajte zmäknuté maslo s medom. Potom do krémy zašľahajte aj vajce a postupne prisypávajte zmiešané sypké suroviny.

 

Vypracujte kompaktné hladké cesto a nechajte ho aspoň hodinu odležať v chladničke. Po odležaní vyváľajte z cesta 3 mm hrubý plát a vykrajujte rôzne tvary.

 

Pečte v rúre na 170° asi 10 minút. Hotové perníčky môžete zdobiť podľa vlastnej fantázie alebo ich jesť samostatne.

Ingrediencie - 2 porcie

30 g Maslo
2 kusy Vajce slepačie
2 lyžičky Med včelí
120 g Pohánková múka
6 g Kypriaci prášok do pečiva
2 štipky Perníkové korenie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.