Placky z cícera

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Placky z cícera

Placky z cícera

Cícer je chutná strukovina, ktorú môžete poznať aj pod názvom „rímsky hrach“. Je zdraviu prospešný a navyše neobsahuje lepok, takže je vhodný aj pri bezlepkovej diéte.

 

Cícerovú múku, vodu, olej a soľ zmixujte do hladkého cesta. Ak nemáte po ruke cícerovú múku, môžete ju nahradiť cez noc namočeným cícerom alebo cícerom v konzerve. Dajte si ale pozor, aby cesto nebolo príliš riedke. Malo by mať konzistenciu a hustotu asi ako cesto na lievance. Ak je vaše cesto veľmi riedke, prisypte trocha viac cícerovej múky.

 

Pomocou naberačky vylejte cesto na rozpálenú a nepriľnavú panvicu. Navrch nasypte rozmarín (alebo iné bylinky, ktoré máte po ruke) a pomaly opekajte, aby sa placka nespálila. Po chvíľke ju otočte a upečte dozlatista aj z druhej strany.

 

Recepty z cícera sú stále obľúbenejšie kvôli jeho príjemnej chuti a širokému využitiu hlavne u celiatikov, diabetikov a vegetariánov.

Ingrediencie - 2 porcie

2 štipky Soľ
2 poháre Voda
10 g Rozmarín
40 ml Olej repkový
150 g Múka cícerová

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.