Pizza z cukety

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Pizza z cukety

Pizza z cukety

Je pre vás pizza kvôli svojim dietetickým hodnotám v úplnej nemilosti? To ste ešte asi neskúšali jej odľahčenú verziu. Cesto z cuketyúplne bez múky!

 

Cuketu si nastrúhajte na hrubom strúhadle spolu so šupkou, potom ju roztiahnite napríklad na lopárik a nechajte ju chvíľu odležať aby pustila vodu, ktorú potom vyžmýkajte.

 

Ďalej pridajte syr nastrúhaný nahrubo, vajce, bazalku, čierne korenie a oregano. Všetko dôkladne premiešajte. Rovnomerne rozvrstvite na papier na pečenie a dajte piecť do rúry predhriatej na 200 °C na dobu 15 minút.

 

Potom upečenú placku vytiahnite, potrite paradajkovým pretlakom (dochuteným soľou, čiernym korením, oreganom, cesnakom a citrónovou šťavou a uložte na ňu zvyšné ingrediencie. Vrch posypte zbytkom nastrúhaného syru a ďalších 15 minút pečte.

 

Na konci posypte čerstvou bazalkou a podávajte. Pizza je chutná aj za studena.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
2 strúčiky Cesnak
2 hrste Bazalka čerstvá
10 kusov Olivy čierne
2 kusy Vajce slepačie
80 g Syr eidam 20 % tuku
2 hrste Paradajky cherry
4 štipky Oregano drvené
100 g Šampiňóny čerstvé
1 kus Cuketa
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá
60 g Paradajkový pretlak
100 g Pražská šunka najvyššej akosti 92 % mäsa

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.