Perníky pre vegánov

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Perníky pre vegánov

Perníky pre vegánov

Vianočné perníky sa dajú len ťažko pokaziť. Keby sa to ale náhodou stalo, všetko môžete dodatočne zachrániť bielym zdobením. Perníky sú tak ideálne na pečenie s deťmi a pre úplných začiatočníkov. Začnite s nimi v decembri včas, pretože čím dlhšie ich necháte odležať, tým lepšie perníky budú. Receptov na vianočné cukrovinky už pár máme a tento je navyše vhodný aj pre vegánov! :)

 

 

Zmiešajte sypké ingrediencie, potom pridajte všetky ostatné a vypracujte pevné cesto (podľa potreby pridajte trocha múky alebo naopak jogurtu).

 

Cesto nechajte cez noc (alebo aspoň hodinu) odležať v chladničke. Predhrejte rúru na 170°C a plechy vyložte papierom na pečenie.

 

Cesto vyváľajte na 3-4 mm plát, z ktorého následne vykrajujte perníky rôznych tvarov. Pečte približne 10 minút. Teplé perníky podľa chuti potrite zmesou vody, sirupu a trošky škrobu.

 

Na polevu si pripravte do misky trocha múčkového cukru, potom po lyžičkách pridávajte precedenú citrónovú šťavu, kým dosiahnete požadovanú konzistenciu. Ozdobené perníky skladujte v dobre uzavretej nádobe.

Pri pečení sa orientujte podľa gramáží viď. nižšie!

Na 1 dávku cukroviniek budete potrebovať:

  • 400 g hladkej špaldovej múky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 50 g rastlinného masla izbovej teploty
  • 2 polievkové lyžice obľúbeného sirupu
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 kypriaci prášok do perníkov
  • 1/2 rastlinného jogurtu
  • 2 lyžice kakaa fair-trade
  • 3-5 lyžíc korenia do perníkov


Na zdobenie:

  • múčkový cukor
  • citrónová šťava

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.