Pečený králik

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Pečený králik

Pečený králik

Králičie mäso je veľmi ľahké a málo tučné. Je tak ideálne, ak práve držíte diétu. Zároveň si na ňom pochutnáte aj keď žiadne diéty nepotrebujete. Aby králičie mäso nebolo suché, často sa kombinuje s niečim mastnejším, perfektne sa k nemu hodí kúsok slaniny alebo bôčika, dokonalé je aj v spojení s dijónskou horčicou.

 

Porciu králika dobre umyte. Na plech si na prúžky nakrájajte jednu papriku, 3 lyžice sterilizovanej kyslej kapusty, cibuľu, môžete pridať aj kúsok karfiolu. Na zeleninu položte porciu králika a zalejte olivovým olejom. V priebehu pečenia podľa potreby podlievajte vývarom. Mäso priebežne kontrolujte a pečte približne 45 minút.

 

Odporúčame podávať s celozrnnou knedľou, zemiakmi alebo napríklad s ryžou či ľahkou zeleninovou prílohou.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
40 ml Olej olivový
100 g Karfiol
2 kusy Paprika červená
500 g Králičie mäso
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
60 g Kapusta kyslá
100 ml Zeleninový vývar

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.