Pečený cesnakový losos s ružičkovým kelom

Doba prípravy: 40 min. | autor:

Pečený cesnakový losos s ružičkovým kelom

Pečený cesnakový losos s ružičkovým kelom

V miske zmiešame roztlačený cesnak s olejom, oreganom, čiernym korením a soľou. Túto zmes rozdelíme na dve polovice. V jednej polovici zmesi obalíme ružičkový kel a druhou potrieme lososa. Ružičkový kel pred zapekaním opečieme ešte na panvici s troškou olivového oleja, aby zmäkol (cca 10 minút). Pri opekaní postupne prilievame víno. Do zapekacej misky poukladáme ružičkový kel a navrch pokladieme lososa. Vrch môžeme dochutiť ešte oreganom a poliať trochou vína. Pečieme cca 20 minút, kým losos nie je upečený. Podávame s citrónom.

 

Ingrediencie - 2 porcie

8 strúčikov Cesnak
0.8 pohárov Víno biele
20 ml Olej olivový extra panenský
400 g Kel ružičkový
4 štipky Oregano drvené
200 g Losos steak
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
10 g Citrónová šťava čerstvá

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.