Pečená tekvica so šalátom

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Pečená tekvica so šalátom

Pečená tekvica so šalátom

Na rozdiel od klasických druhov tekvíc má tekvica Hokkaido v kuchyni rozmanité využitie. Kto má tekvicu spojenú len so zaváraninami či džemom, bude možno milo prekvapený aké delikátne, rýchle a tiež lacné pokrmy sa dajú z tekvice Hokkaido pripraviť.

 

Najradšej máme tekvicu Hokkaido pečenú s čerstvou zeleninou, recept určite vyskúšajte.

 

Tekvicu umyte (nemusí sa lúpať), odkrojte vrchnú a spodnú časť, rozkrojte na polovicu a vydlabte semienka. Rúru predhrejte na 180 stupňov. Očistenú tekvicu si nakrájajte na cca 1,5 cm široké plátky. Rozložte ich na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkajte olivovým olejom a posoľte.

 

Po približne 30 minútach tekvicu skontrolujte a ak bude mäkká, tak ju vytiahnite. Posypte ju ešte soľou podľa chuti a provensalským korením.

 

K takto upečenej tekvici si ešte pripravte ľahký zeleninový šalát. My nedáme dopustiť na kombináciu lokálnych surovín- šalát, paradajky, papriky, uhorky, červená cibuľa a ďalej podľa chuti!

 

Obľúbenú zeleninu umyte, nakrájajte na kúsky a premiešajte s olejom, provensalským korením, soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

 

Na tanier rozprestrite zeleninový šalát a naň kúsky tekvice. Pokvapkajte olivovým olejom a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a vlašskými orechami.

Ingrediencie - 2 porcie

2 hrste Paradajky cherry
0.5 kusov Cibuľa červená
0.5 hrstí Orechy vlašské
200 g Tekvica Hokkaido
1 kus Paprika červená
200 g Rímsky šalát

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.