Paradajková polievka so strukovinou

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Paradajková polievka so strukovinou

Paradajková polievka so strukovinou

Pohánka je prirodzene bezlepková obilnina, ktorá má prijemne orieškovú chuť a je nie len zdravá ale aj veľmi chutná.

 

Na oleji nechajte zosklovatieť na plátky nakrájanú červenú cibuľu. Po chvíľke prihoďte sparené a nakrájané paradajky a pohánku. Použite veľké paradajky alebo prípadne v zimných mesiacoch, keď nie sú chuťovo veľmi dobré, môžete použiť tie z plechovky (500 g na 2 porcie). Vyberajte kvalitné paradajky a najlepšie v BIO kvalite, bez zbytočného množstva pridaných cukrov!

 

Zmes posypte oreganom a zalejte zeleninovým vývarom. Pod pokrievkou nechajte variť cca 20 minút, kým pohánka zmäkne. Potom dochuťte soľou, škoricou, citrónovou šťavou, citrónovou kôrou a prelisovaným cesnakom. Chvíľu pred koncom varenia pridajte ešte čerstvý koriander.

 

Pri servírovaní polievku posypte tenkými plátkami červenej cibule, čerstvým koriandrom a pokvapkajte ju olivovým olejom.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
10 ml Olej olivový
1 kus Cibuľa červená
2 štipky Oregano drvené
120 g Pohánka
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Škorica
10 g Citrónová šťava čerstvá
600 ml Zeleninový vývar
250 g Paradajky v plechovke
2 hrste Koriander vňať

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.