Papriková polievka

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Papriková polievka

Papriková polievka

Červené papriky si umyte, pozdĺžne prerežte na polovicu a vyberte z nich jadrovník so semienkami. Polovice paprík rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre pri 200°C približne 20 minút.

Upečené papriky nechajte vychladnúť a potom ich zbavte šupky. Vďaka predošlému pečeniu by to malo ísť pomerne ľahko.

 

Potom si olúpte zemiak a nastrúhajte ho na hrubom strúhadle. Na kvapke olivového oleja si osmažte nasekaný cesnak a cibuľu, pridajte olúpané pečené papriky, nastrúhaný zemiak a všetko zalejte domácim zeleninovým vývarom. Ak nemáte vývar, postačí vám voda. Varte na miernom ohni asi 10-15 minút.

 

Na záver celú zmes rozmixujte do hladkého krému, osoľte, okoreňte čiernym korením a ochuťte balzamikovým octom.

Na tanieri ozdobte olivovým olejom, čerstvou bazalkou a môžete podávať.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
2 g Zemiaky
2 hrste Bazalka čerstvá
20 ml Olej olivový
2 kusy Cibuľa červená
6 kusov Paprika červená
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
600 ml Zeleninový vývar
6 g Balzamikový ocot

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.