Omeleta na mexický spôsob

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Omeleta na mexický spôsob

Omeleta na mexický spôsob

Nebojte sa vajec! Sú predovšetkým bohatým zdrojom bielkovín a vitamínov. Obsahujú minerálne látky, akými sú napríklad vápnik a železo.

 

Ako prvé si ale pripravte zeleninu, huby a syr. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Umyté cherry paradajky prerežte na polovicu. Šampiňóny očisťte, umyte a nakrájajte na plátky. Syr nastrúhajte najemno na strúhadle.

 

Na panvici rozohrejte 10 ml olivového oleja (približne jedna polievková lyžica) a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu. Akonáhle sa cibuľa rozvonia, môžete pridať pokrájané šampiňóny. Šampiňóny na cibuľke najprv opečte dozlatista až potom primiešajte paradajky.

 

Šampiňóny a paradajky okoreňte soľou a čiernym korením podľa chuti. Krátko poduste, kým paradajky nezmäknú a šampiňóny nepustia vodu, čím sa vytvorí kompaktnejšia zmes.

 

Medzitým si rozšľahajte a okoreňte vajce, ktoré zmiešate s polovicou syra. Pripravte si vhodnú panvicu, ideálne s nepriľnavým povrchom. Na zbytku oleja (opäť stačí jedna polievková lyžica) vypražte dozlatista sýrovú omeletu.

 

Omeletu môžete prípadne osušiť od prebytočného oleja papierovým obrúskom. Paradajkovo-šampiňónovú zmes rozprestrite na omeletu, preklopte omeletu na polovicu, posypte zvyšným syrom a dozdobte pažítkou.

 

Omeleta s paradajkami a šampiňónmi je výživnými raňajkami, ktoré by sa mali podávať teplé a čerstvé.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
40 ml Olej olivový
4 kusy Vajce slepačie
50 g Syr eidam 20 % tuku
4 hrste Paradajky cherry
2 hrste Pažítka
200 g Šampiňóny čerstvé
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.