Mleté mäso pečené v lístkovom ceste

Doba prípravy: 60 min. | autor:

Mleté mäso pečené v lístkovom ceste

Mleté mäso pečené v lístkovom ceste

K mletému mäsu v mise pridáme najemno nakrájanú polovicu cibule, 2 strúčiky cesnaku, rozšľahané vajcia (časť ponecháme v miske na potretie cesta), najemno nasekaný tymián, mletú papriku, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešame najprv vareškou, po chvíli aj rukami. Na pracovnej ploche ukladáme cez seba plátky šunky tak, aby sme získali asi 20 cm dlhý závin (zhruba 4 plátky na 1 rolku). Mäsovú zmes preložíme z misy na okraj pripravenej šunky, vytvoríme šišku, ktorú do šunky zabalíme. Mäsovo-šunkovú rolku položíme na okraj rozbaleného lístkového cesta a zavinieme do miesta, kde sa lístkové cesto spojí. Takto pripravenú mäsovú rolku premiestnime na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a zľahka poprepichujeme vidličkou. Konce roliek necháme otvorené. Pečieme v rúre predhriatej na 190 °C asi 40 minút. Potom necháme rolku 5 - 10 minút stáť.

Špenát so šampiňónmi

V hrnci s rozohriatym maslom orestujeme na malé kúsky nakrájanú ½ cibule s 1 strúčikom cesnaku a na malé kúsky nakrájané šampiňóny. Potom pridáme umytý a osušený špenát, ktorý premiešame so zmesou v panvici na miernom ohni. Špenát so šampiňónmi pred podávaním necháme odkvapkať na kuchynskom obrúsku.

Ingrediencie - 2 porcie

2 kusy Cibuľa
20 g Maslo
2 kusy Vajce slepačie
100 g Špenát čerstvý
100 g Šampiňóny čerstvé
10 g Tymian
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
10 štipiek Korenie paprika mletá
100 g Cesto listové
200 g Mleté mäso hovädzie a bravčové

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.