Marokánky

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Marokánky

Marokánky

Marokánky sú tradičnou cukrovinkou arabských zemí. Aj keď sa jedná o maškrtu, aj marokánky si môžete pripraviť v zdravšej verzii vhodnej pri diétach. Oriešky prospievajú napríklad vašim nervom, celozrnná špaldová múka zasa dodá potrebné živiny.

 

Najprv si v hrnci opražte špaldovú múku a potom ju zalejte vodou. Spoločne povarte asi 10 minút a nakoniec vmiešajte cukor, olej a nahrubo nasekané mandle a hrozienka.

 

Zo vzniknutého cesta vytvarujte placky, ktoré naukladajte na papierom vyložený plech. Pečte pri 200° asi 15 minút.

 

Upečené marokánky môžete namáčať v rozohriatej kvalitnej čokoláde alebo v karobovej poleve.

Ingrediencie - 2 porcie

0.12 litrov Voda čistá
50 g Mandle lúpané celé
50 g Hrozienka
1 lyžica Olej slnečnicový
24 g Cukor hnedý trstinový
60 g Múka špaldová celozrnná

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.