Marinované tofu s pečeným zemiakom

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Marinované tofu s pečeným zemiakom

Marinované tofu s pečeným zemiakom

Tofu je obľúbenou náhradou mäsa pre vegetariánov a vegánov. Vyrába sa zo sóji a je možné ho pripraviť na rôzne spôsoby.

 

Najprv si pripravte marinádu. Začnite tým, že do stredne veľkej misky nalejete olivový olej. Pridajte olúpanú a na drobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Potom pridajte bylinky a podľa dochuťte korením a sójovou omáčkou.

 

Tofu nakrájajte na kocky a vložte ho do vzniknutej marinády. Dobre premiešajte a nechajte ideálne cez noc marinovať.

 

Druhý deň vyberte tofu z marinády, nechajte chvíľu odkvapkať od oleja a prudko opečte na rozpálenej panvici.

 

Ako príloha sa hodí v podstate čokoľvek. Chutné sú napríklad pečené batáty. Tie si pripravíte jednoducho tak, že zemiaky očistíte (nemusíte šúpať) a nakrájate na požadovaný tvar, napríklad na tvar hranoliek. Na záver ich pokvapkajte olivovým olejom a pečte pri 200°C približne 25 minút, kým zmäknú.

Ingrediencie - 2 porcie

1 kus Cibuľa
2 strúčiky Cesnak
16 ml Olej olivový
180 g Syr tofu
2 g Tymian
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Rozmarín
10 g Sójová omáčka
2 kusy Bobkový list
1 lyžička Nové korenie
160 g Zemiaky bataty pečené

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.