Lečo

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Lečo

Lečo

Lečo je typickým pokrmom pre maďarskú kuchyňu. K jeho príprave budete potrebovať hlavne papriky, paradajky, cuketu a cibuľu. Zeleninu nakrájajte na plátky a premiešajte s paradajkami a cibuľou tak aby vznikla rovnorodá zmes. Okoreňte mletou paprikou, soľou a čiernym korením.

 

Zeleninu si umyte, očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Paradajky si ohrejte. Na troške oleja opražte cibuľu do sklovita. Po chvíli prisypte nakrájanú cuketu a papriky. Posypte trochou oregana a spoločne opekajte. Pridajte vajce (v prípade čisto zeleninovej verzie použite rozdrobené lahôdkové tofu ochutené čiernou soľou).

 

Ohriate paradajky si nakrájajte a pridajte do zmesi. Okoreňte mletou paprikou. Kěd bude všetka zelenina mäkká, cca po 15-20 minútach, zmes finálne dochuťte. Prelisujte cesnak a pokvapkajte citrónovou šťavou.

 

Lečo odporúčame podávať s ryžou alebo žitným pečivom.

Ingrediencie - 2 porcie

1 strúčik Cesnak
2 hrste Bazalka čerstvá
2 kusy Vajce slepačie
2 kusy Cibuľa červená
2 kusy Paprika červená
4 štipky Oregano drvené
1 kus Cuketa
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
4 kusy Paradajka
4 g Citrónová šťava čerstvá
4 ml Olej repkový
4 kusy Bobkový list

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.