Kysnuté ovocné knedle

Doba prípravy: 45 min. | autor:

Kysnuté ovocné knedle

Kysnuté ovocné knedle

Leto znamená kopu čerstvého a voňavého ovocia z trhov alebo z vlastnej záhrady. Tiež ste ako deti milovali sladké knedle plnené čerstvým ovocím? Skúste si ich pripraviť podľa nášho receptu a najlepšie s ovocím zo záhradky. My sme použili marhule ale vy môžete kľudne skúsiť aj čučoriedky, slivky alebo jahody.

 

 

Najprv si cca 30 ml rastlinného mlieka (na jednu porciu) ohrejte tak, aby bolo vlažné (nesmie byť horúce) a nadrobte doň kvasnice, ktoré posypte štipkou soli. Nechajte vzísť kvások, trvá to približne 15 minút.

 

Do veľkej misy nasypte múku, pridajte zvyšné mlieko, vzniknutý kvások, štipku soli a vareškou vypracujte cesto, ktoré by nemalo lepiť. Prikryte čistou utierkou a nechajte približne 30 minút kysnúť na teplom mieste.

 

 

Z vykysnutého cesta odoberajte guličky s priemerom asi 5 cm, vytvorte z nich placky, do ktorých vložte kus ovocia a následne ho celé zabaľte. Každú knedľu pováľajte medzi rukami, aby ste vytvorili guličku. Ďalej si dajte variť vodu do veľkého hrnca. Do vriacej vody vkladajte knedle, stiahnite oheň, prikryte pokrievkou a nechajte variť asi 8 minút. Po vybratí z vody knedle prepichnite špáradlom, aby sa nezrazili.

 

Na tanieri knedle polejte rozpusteným maslom, kokosovým sirupom alebo aj sladidlom, napr. agávovým sirupom. Knedle môžete na tanieri ozdobiť čerstvým ovocím, orieškami, semienkami alebo šťavou z vareného mrazeného ovocia.

Ingrediencie - 2 porcie

250 g Pšeničná múka polohrubá
2 g Maslo
150 ml Sójové mlieko
2 štipky Soľ
4 kusy Marhule čerstvé
2 ml Olej kokosový
2 g Cukor hnedý trstinový
2 balenia Droždie sušené (10 g)

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.