Kuskus na sladko s granátovým jablkom

Doba prípravy: 10 min. | autor:

Kuskus na sladko s granátovým jablkom

Kuskus na sladko s granátovým jablkom

Kuskus a to najmä v celozrnnej verzii, je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok- fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, ktorý nie je celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame zvoliť práve celozrnný kuskus.

Ďalšou výhodou kuskusu je to, že sa dá použiť do slaných aj sladkých receptov.

 

Kuskus zalejte horúcim mliekom a nechajte cca 5-10 minút napučať.

 

Potom oslaďte včelím medom, pridajte kvapku vanilkového extraktu a štipku soli. Všetko dobre premiešajte. Soľ dodá sladkým receptom ten pravý šmrnc no nesmie vám utiecť ruka!

 

Kuskus naservírujte do misky alebo hlbokého taniera, pridajte dobre vydlabané granátové jablko, ak by vám na ňom ostali zbytku šupky, mohlo by byť horké. Posypte škoricou a môžete podávať.

Ingrediencie - 2 porcie

2 lyžičky Med včelí
2 štipky Soľ
2 g Škorica
240 ml Mandľové mlieko Alpro
400 g Granátové jablko
200 g Kuskus celozrnný
1 kus vanilkový struk

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.