Kuskus na sladko s banánom

Doba prípravy: 15 min. | autor:

Kuskus na sladko s banánom

Kuskus na sladko s banánom

Kuskus a to najmä v celozrnnej verzii, je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok- fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, ktorý nie je celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame zvoliť práve celozrnný kuskus.

Ďalšou výhodou kuskusu je to, že sa dá použiť do slaných aj sladkých receptov.

 

Kuskus zalejte horúcim mliekom a nechajte cca 5-10 minút napučať. Mlieko by malo kuskus prevyšovať len o cca 0,5 cm.

 

Potom oslaďte včelím medom, pridajte kvapku vanilkového extraktu a štipku soli. Všetko dobre premiešajte. Soľ dodá sladkým receptom ten pravý šmrnc, no nesmie vám utiecť ruka!

 

Kuskus naservírujte do misky alebo hlbokého taniera. Pridajte mandle, nakrájaný banán a všetko posypte škoricou.

Ingrediencie - 2 porcie

180 g Banán
140 ml Polotučné mlieko 1,5 % tuku
2 lyžičky Med včelí
8 g Škorica
20 g Mandle lúpané plátky
140 g Kuskus celozrnný
1 kus vanilkový struk

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.