Kuracie mäso na šampiňónoch

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Kuracie mäso na šampiňónoch

Kuracie mäso na šampiňónoch

Šampiňóny obsahujú 2% plnohodnotných proteínov, teda približne rovnako ako zemiaky, s tým rozdielom, že obsahujú menej než tretinu kalórií (25 kcal/100 g). Ďalej sú bohaté na vitamín B1, B2, niacin, kyselinu listovú. Taktiež na draslík, fosfor, železo a stopové prvky. Naopak sú chudobné na vitamín C, vápnik, provitamín A a vitamín E.

 

Šampiňóny sú ťažko stráviteľné. To je spôsobené obsahom chitinu a tým, že ich proteíny sú bohaté na nukleové kysliny. Neodporúčajú sa tak pri dne.

 

Naopak sa ale šampiňóny pre svoj antidiabetický účinok odporúčajú ako súčasť stravy pre diebetikov, keďže ich konzumácia znižuje potrebu inzulínu pre reguláciu krvnej glukózy. Šampiňóny sú tiež vhodné pre obéznych ľudí, keďže sú sýte a keď sa nevyprážajú alebo nepripravujú na oleji, majú len veľmi málo kalórií.

 

Na malom množstve oleja vypražte cesnak a šampiňóny, tie posypte trochou tymiánu na prevoňanie. Vo chvíli keď šampiňóny pustia šťavu, pridajte na kúsky nakrájané kuracie mäso a spoločne opečte. Nakoniec dokoreňte podľa chuti, pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte čerstvé bylinky a zmes vmiešajte do uvareného bulguru.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
300 g Kuracie mäso
1 hrsť Bazalka čerstvá
8 ml Olej olivový
2 štipky Oregano drvené
120 g Bulgur
100 g Šampiňóny čerstvé
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
10 g Petržlenová vňať
6 g Citrónová šťava čerstvá
2 g Rozmarín

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.