Kuracia zmes s citrónovým kuskusom

Doba prípravy: 20 min. | autor:

Kuracia zmes s citrónovým kuskusom

Kuracia zmes s citrónovým kuskusom

Kuskus, najmä jeho celozrnný variant, je zdrojom vitamínov skupiny B (B1, B2 a B6) a minerálnych látok- fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, teda nie celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto odporúčame zvoliť práve celozrnný alebo ho aspoň doplniť dostatočným množstvom zeleniny.

 

Kuskus pripravte podľa návodu na obale, len pridajte citrónovú šťavu (zo štvrtiny citróna) a trocha soli.

 

Kuracie mäso si nakrájajte na drobné rezance, okoreňte soľou, čiernym korením a obaľte v mede. Rozpáľte panvicu, rozohrejte na nech trocha oleja (vhodného na vyprážanie) a po chvíli pridajte kuracie rezance.

 

Mäso opekajte cca 5-8 minút. Ďalej pridajte fazuľky, paradajky, rascu, šťavu z druhej štvrtiny citróna, vývar a škoricu.

 

Priveďte k varu a varte kým fazuľky zmäknú, približne 8 minút. Následne všetko premiešajte, posypte čerstvou bazalkou a servírujte.

Ingrediencie - 2 porcie

2 hrste Bazalka čerstvá
200 g Kuracie prsia
6 lyžičiek Med včelí
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
8 štipiek Rasca
100 g Zelené fazuľky
8 g Škorica
4 kusy Paradajka
40 g Citrónová šťava čerstvá
80 ml Kurací vývar
10 ml Olej kokosový
120 g Kuskus celozrnný

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.