Krevety na špíze s citrónom
Ingrediencie na 1 porciu
Olej olivový | 3 ml | |
Pomaranč | 150 g | |
Zázvor koreň čerstvý | 5 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g | |
Krevety stredné | 170 g |
Napichajte na špíz krevety. V malej miske zmiešajte kôru a šťavu z pomaranča a šťavu z citróna, zázvor a olivový olej. Na potretie každej krevety použite štetec. Položte krevety na rozpálený gril a restujte 2 minúty z jednej strany, potom otočte a restujte ďalšie 2 minúty. Nakoniec ešte raz špíz otočte a pečte posledné 2 minúty. Podávame samotné či so zemiakmi, zeleninou alebo pečivom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 49.147 Kj
Bielkoviny | 0.24 g |
Sacharidy | 0.28 g |
Sacharidy z cukrov | 0.07 g |
Tuky | 1.02 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
Vláknina | 0.05 g |
Sodík | 0.13 g |
Gi | 44 |
ALERGÉNY
- Kôrovce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT