Karfiolovo-zelerová polievka

Doba prípravy: 30 min. | autor:

Karfiolovo-zelerová polievka

Karfiolovo-zelerová polievka

Zeler nakrájaný na kocky a karfiol rozobratý na menšie ružičky dáme piecť na papieri na pečenie do rúry predhriatej na 220 °C na dobu 20 minút. Po upečení preložíme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby bola všetka zelenina ponorená pod hladinou a povaríme približne 5 minút. Potom dôkladne rozmixujeme tyčovým mixérom a ochutíme na záver muškátovým orieškom, kurkumou a trochou soli. Pokiaľ by bol krém príliš hustý môžeme zriediť trochou horúcej vody.

Ingrediencie - 2 porcie

400 g Zeler
600 g Karfiol
2 štipky Soľ
2 g Muškátový oriešok mletý
16 g Kurkuma mletá Kotányi

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.