Hummus

| autor:

Hummus

Hummus

V arabskej kuchyni je cícer takpovediac nenahraditeľný a recept na pikantnú pastu- hummus, je úplnou klasikou. Ochuťte podľa vlastnej chuti. V základe by ale nikdy nemali chýbať čerstvé bylinky, kvalitný olej, cesnak, rímska rasca, nahladko vyšľahaná cícerová pasta a limetková šťava. Existuje množstvo druhov humussu- so sušenými paradajkami, olivami, mrkvou a pod. Dnes si ukážeme starú dobrú klasiku- hummus natural.

 

Uvarený alebo konzervovaný cícer vysypte do mixéra, pridajte tahini pastu a mixujte. Postupne pritom prilievajte nálev z cícera a olej (trochu si ale nechajte bokom na pokvapkanie).

 

Na záver pridajte korenie (s chilli opatrne, podľa vlastného uváženia) a krátko pošľahajte, aby sa všetko spojilo do hladkej pasty.

 

Hummus môžete podávať ihneď, je chutný teplý aj studený. Odporúčame ho ale nechať odležať v chladničke (v chlade vydrží aj niekoľko dní). Je ale potrebné ho pokvapkať olejom, aby sa nevysušil.

 

Podávajte ako nátierku na chlieb či iné pečivo alebo aj ku kukuričným chipsom ako dip. S hummusom samozrejme skvele ladia chlebové placky alebo ryžové pokrmy.

Ingrediencie - 2 porcie

2 strúčiky Cesnak
20 ml Olej olivový
1 kus Chilli paprička
2 štipky Soľ
120 g Cícer v slanom náleve Bonduelle
10 ml Šťava z limetky
40 g Pasta tahini
3 štipky rímska rasca

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.