Hummus z avokáda a cícera

Doba prípravy: 15 min. | autor:

Hummus z avokáda a cícera

Hummus z avokáda a cícera

Cícer je príkladom toho, že aj za málo peňazí sa dá uvariť skvelý obed pre celú rodinu. Cícer alebo rímsky hrach či garbanzo pochádza z oblasti Stredného východu a väčšina ľudí ho má spojený predovšetkým s obľúbenou arabskou pochúťkou – humusom. Ukážeme vám netradičnú kombináciu tejto arabskej pochúťky s avokádom!

 

 

Avokádo sa radí medzi ovocie s najnižším obsahom vody, rovnako ako banány alebo olivy. Rovnako obsahuje aj najväčšie množstvo železa a tukov v porovnaní s ostatnými druhmi ovocia.

 

Železo pomáha proti anémií a odporúča sa konzumovať najmä tehotným ženám. Čo sa týka vysokého obsahu tukov, nemajte obavy. Dokázalo sa, že tuky z avokáda výrazne znižujú hladinu cholesterolu.

 

 

  1. Všetky ingrediencie rozmixujte dohladka.
  2. Najprv pridajte 1 pl olivového oleja a ak sa vám bude zmes zdať priveľmi hustá, zrieďte ju olejom alebo vodou.
  3. Zmes okoreňte rascou, koriandrom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  4. Hummus sa skvelo hodí k čerstvej nakrájanej zelenine, celozrnnému pečivu, opečeným tortillam alebo ako dressing do šalátov.

Ingrediencie - 2 porcie

2 ml Olej olivový
80 g Avokádo čerstvé
2 štipky Soľ
2 štipky Čierne korenie
2 g Citrónová šťava čerstvá
200 g Cícer v slanom náleve Bonduelle
2 štipky Koriander mletý
2 štipky rímska rasca

front.forum.comments-recipe

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.